Vložil Olda. (bez ověření), 8. Říjen 2016 - 16:02

Odpovědi poradny ARTAV považuji za profesionální a správné, uvedená odpověď je ale podle mého názoru výjimkou a považuji ji za nesprávnou.

Domnívám se, že je v odpovědi nesprávně uvedeno, že jde o chybu. Jde o nepochopení vyhlášky i metodického pokynu tazatelkou i odpovídajícím. Nevím, zda odpovídající četl uvedený metodický pokyn http://www.mmr.cz/…_14_1_16.pdf

V metodickém pokynu je uveden v Příloze č. 2 modelový příklad, o kterém tazatelka hovoří. Uvádí se tam „po provedení upraveného výpočtu se pouze opětovně zkontroluje dodržení přípustných tolerancí předpisem stanovených limitů od hodnoty průměrného nákladu na vytápění v zúčtovací jednotce i u zbývajících šesti bytů. Postup se opakuje, dokud stanoveným limitům nevyhovují všechny byty v zúčtovací jednotce.“

Při uvedené kontrole dodržení přípustných limitů po provedení upraveného výpočtu se totiž použije opět „Průměrný náklad na vytápění celé zúčtovací jednotky“ tj. 200,– Kč/1 m2 a nevypočítává se nový průměrný náklad na vytápění pro zbylých šest bytů, jak uvažuje tazatelka. Tzn., že zůstávají stejné i hodnoty limitů tj. 80,– a 160,– Kč/1 m2 a nikoliv 70,97 a 177,44 Kč/m2 jak uvádí tazatelka.

Pokud některý z šesti zbývajících bytů po upraveném výpočtu překročí limity, postup se opakuje, dokud stanoveným limitům nevyhovují všechny byty v zúčtovací jednotce. V každém dalším upraveném výpočtu se použije jako na začátku stejný „Průměrný náklad na vytápění celé zúčtovací jednotky“ tj. 200,– Kč/1 m2 a tedy i stejné i hodnoty limitů tj. 80,– a 160,– Kč/1 m2. Problém popsaný tazatelkou při tomto postupu vůbec nevznikne.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.