Vložil Novák (bez ověření), 4. Říjen 2016 - 10:35

To je sice pravda Taiso,

ale mě také zajímá to zdůvodnění sjednocujícího stanoviska ze zápisu ze společné gremiální porady soudců vrchních soudů rozhodujících ve společenstevních a rejstříkových věcech konané v Olomouci ve dnech 8. – 10. června 2016, kde došlo ke sjednocení stanovisek tak, že formu notářského zápisu musí mít pouze rozhodnutí o změně stanov společenství vzniklých ode dne 1. ledna 2014, nikoliv však společenství dříve vzniklých.

Teď se na něj všichni odvolávají, aniž by byl někde zveřejněn, a nedá se ani posoudit to, co z něho údajně vyplynulo podle advokátního koncipienta JUDr. Ing. Martina Dirhana v článku na eportal.cz, na který tazatal odkazuje Jak vyplývá ze sjednocujícího stanoviska vrchních soudů, nejsou SVJ vzniklá před 1. 1. 2014 právnickými osobami upravenými podle NOZ (§ 3041 odst. 1). Neměla by se na ně proto ani vztahovat povinnost uvedena v § 3041 odst. 2 NOZ, tedy, že musí své stanovy přizpůsobit donucujícím ustanovením NOZu. “.

Já prostě tomuto tvrzení JUDr. Ing. Martina Dirhana nevěřím.

Zápis z gremiální porady byl údajně rozeslán rejstříkovým soudům, tak by snad někdo mohl ze zápisu citovat zdůvodnění toho sjednocujícího stanoviska, jestli ho zápis obsahuje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.