Vložil Taisa, 28. Září 2016 - 9:54

Paní Anežko, nezlobte se, ale takhle to nefunguje.

V každém SVJ se musí platit dlouhodobé zálohy na budoucí opravy a to, jestli tomu někdo říká správně podle zákona „příspěvek na správu domu a pozemku“ anebo nesprávně (jak je z doby družstva zvyklý) „fond oprav“, na této skutečnosti nic nemění.

Pod termínem „příspěvek na správu domu a pozemku“ si každý představuje něco natolik odlišného, že je nakonec ještě neurčitější, než onen neexistující „fond oprav“. Viz diskuse kolem novely NOZ o přechodu dluhů na „příspěvku na správu domu a pozemku“ při prodeji jednotky na nového vlastníka.

To za prvé. Za druhé, § 1203 nemá s Vaším problémem absolutně nic společného. Vaše SVJ již dávno existuje, Váš bývalý správce již dávno nemá většinu hlasů a Váš současný správce je externí firma.

Pokud jste měla na mysli § 1202, ten je pro Vás také nepoužitelný, týká se pouze SVJ, kde má správce většinu hlasů, tj. více než 50%. Vy píšete, že Váš správce má již jen 25% hlasů.

Vy můžete udělat jediné, tj. svolat další schůzi, apelovat na nespokojené vlastníky, aby se zúčastnili a město přehlasovat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.