Vložil MichaelaH., 27. Září 2016 - 17:37

Pane HajdyHou, já vím, že si ze mě neděláte legraci, bylo to spíše vztaženo k tomu zavírání ve sklepních kójích – to že je ironie, která se u nás blíží smutné skutečnosti. Nejde určitě ani o to, že by moje jméno někde viselo zveřejněné, samozřejmě bych si to nenechala líbit a na patřičných místech se bránila. Prozatím mi jde pouze o princip, o to, jak vůbec lidskou bytost může napadnout takovéto „Stanovy“ vytvořit.

Jinak s vámi naprosto souhlasím a v onu zmíněnou vodu, která se snad doufejme někde vaří, také doufám. Boj s těmi, kteří u nás v domě vládnou svou neohroženou pevnou rukou je bohužel často dost marný, jelikož, ač je to nad mé lidské chápání, lidé v domě jsou ochotni zvednout ruku pro to, že budou bez vyzvání obtěžováni v bytě, že budou sdělovat své osobní údaje i osobní údaje lidí žijících s nimi ve společné domácnosti za účelem poskytnutí ostatním vlastníkům a pokud tak neučiní, bude jim uložena pokuta, kterou když nezaplatí, bude po nich soudně vymáhána a skončí to exekučním příkazem a vyvěšením jména dlužníka, že budou platit poplatek za právo nahlédnout do dokumentů o hospodaření SVJ, o snaze upravit pravidla hlasování tak, aby ke schválení milionových zakázek mohlo rozhodnout co nejméně lidí, ani nemluvím.

Celé Stanovy sem zveřejňovat nebudu z více důvodů. Nejde pravděpodobně o tajný dokument, ale v současné době není ještě ani veřejný. Informuji se zde proto, abych si ověřila, že nejen mně přijdou určité formule absurdní až protizákonné, případě se přesvědčila o opaku.

Konkrétně článek, o kterém se bavíme, je umístěn v části „Povinnosti člena Společenství“ a zní a) umožnit umístění, údržbu, výměnu a kontrolu zařízení pro měření spotřeby plynu, vody, tepla a umožnit odečet naměřených hodnot, zdržet se všeho, co by mohlo ovlivnit správnost funkce těchto zařízení nebo bránilo jejich umístění, údržbě a výměně na základě předchozí výzvy SVJ. Společenství je oprávněno ke kontrole těchto zařízení kdykoliv bez předchozí výzvy za přítomnosti osoby oprávněné k pobývání v bytě

A článek týkající se zveřejňování osobních údajů: Zveřejnění dlužníka je možné, pokud do tří měsíců neuhradí svůj dluh vůči Společenství nebo přestane-li hradit dluh dle splátkového kalendáře. Zveřejněno může být jméno dlužníka a v jaké výši dluh způsobil, a to na vývěsce v domě. Toto opatření se stanovuje s ohledem na možný exekuční proces, který se dotýká vlastníků a s ohledem na právo vlastníka vědět základní informace vyplývající ze spoluvlastnictví.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.