Vložil MichaelaH., 27. Září 2016 - 17:08

Pane páčko, mě osobně by ani nenapadlo dělat v bytě cokoliv nezákonného ani odmontovávat nějaké měřáky. Nejen, že nevím, že to vůbec jde a rozhodně bych to neuměla, ale prostě z principu by mě něco takového ani nepřišlo na mysl. Ano, vím, že v dnešní době rozhodně neplatí, že s poctivostí nejdál dojdeš, ale jsem bohužel v tomto ohledu asi ze staré školy.

To ale v žádném případě nesouvisí s tím, že mi nepřijde normální, aby si někdo v kteroukoliv denní i noční dobu nárokoval pod hrozbou pokuty vstoupit do mého bytu. Chci mít, a myslím si, že bych měla mít, právo se cítit ve svém bytě naprosto neohroženě a sama rozhodnout o tom, jestli je zrovna vhodná situace, vpustit do bytu cizího člověka, včetně práva vůbec mu dveře neotevřít. A můžu k tomu mít důvod třeba takový, že prostě jen dělám běžné věci, které lidé v soukromí dělají – chodím doma nahá, mám zrovna návštěvu, někam spěchám, mám viditelně v bytě rozložené pracovní dokumenty obsahující citlivé údaje a nebo třeba jen neustlané peřiny, špinavé nádobí na stole a na zemi špinavé spodní prádlo připravené na praní. Vše jsou to věci, kterých se, v případě, že je mi známa doba, kdy mě kontrola navštíví, mohu zdržet nebo zajistit jinak – obléct se, posunout návštěvu, uklidit soukromé věci, které nechci, aby někdo další viděl a podobně.

Neupírám nikomu kontrolu zařízení a ani neřeším, zda je ta osoba k tomu kompetentní nebo není, pro mě za mě ať si mé měřáky zkontroluje klidně zmrzlinář – ale až po tom, co se řádně ohlásí. Dokonce i pronajímám-li byt, musím se nájemci předem ohlásit, chci-li sama zkontrolovat svůj majetek. Výbor se ohlašovat nemusí, aby zkontrolovat majetek, který pouze spravuje? Pokud je někdo 24 hodin denně 7 dní v týdnu připraven vpustit do bytu cizího člověka, nedovedu si představit, jak žije.

Ale samozřejmě jsem ráda a děkuji za Vaše názory, alespoň mi to možná alespoň o milimetr přiblíží smýšlení mých sousedů, kterým to zřejmě přijde naprosto normální.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.