Vložil MartinII, 29. Září 2017 - 13:13

Problém se vyskytuje i jinde v přízemí. Něco jsem o tom na internetu četl a udělal si přehled. Na problém jste jistě upozorňovali nikoli na schůzi nájemníků jak tvrdíte, ale na schůzi vlastníků. Z dotazu neplyne (podřezání cca před 10-ti lety) zda to bylo provedeno už za existence SVJ. I když to by vám asi nepomohlo, ale možná ano. A z „četby“ jsem se dozvěděl, že plechy jsou účinné jen v případě existence průběžné souvislé spáry, přičemž vám dokonce pár plechů chybí. Plechy jsou ale kvůli spodní vodě, vy píšete o vlhkosti s boku. Pokud jde o sanační omítku, tak prý poté, kdy se plně nacucne, přestane plnit funkci a dokonce zatvrdne. Z dotazu neplyne, zda byla provedena, v následující větě píšete nikoli o sanační omítce, ale o zateplení fasády. Ani nevím, zda se nopová fólie používá při zateplení.

Předpokládám, že byl před prodejem nebo privatisací dělán znalecký odhad, podobně jako u nás, kdy bylo pochopitelně konstatováno, že izolace není nebo původní (kdysi thérový papír) neplní funkci. O odhad byste se mohla pro informaci zajímat i dodatečně.

Máte pravdu v tom, že „… to bychom se dostali do primitivní debaty, že pokud někomu poteče do bytu střechou, přízemní byty to nemusí zajímat, protože jich se to primárně netýká“.

Společné části domu, o které pečuje společenství jsou popsány v prohlášení vlastníka, společnou částí je dle mne, i když to není exaktně v prohlášení uvedeno, i pozemek, na kterém dům stojí.

To, že si někdo předělal byt sám, „týkalo se to i podlah a po SVJ nic nepožadovali“, jak píšete, by vás nemuselo zajímat.

Doporučoval bych zjistit nejdříve příčinu vlhkosti. Možná je nejen s boku, jak plyne z dotazu, ale i se spodu.

A správná je připomínka o možnosti zkusit využít pojistnou smlouvu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.