Vložil Poznamka (bez ověření), 8. Září 2016 - 4:45
  1. Toto je vzor vyúčtování pro rozpočítání spotřeby tepla dle plochy jednotky.
  2. Pokud přejdete na měřený odběr tepla např. pomocí IRTN, tak instalaci IRTN, stanovení koeficientů potřebné pro měření řeší dodavatel měřící techniky.
  3. Tento dodavatel pak obvykle zajišťuje odečty i rozúčtování nákladů tepla na jednotlivá odběrná místa, podle platných předpisů včetně zohledněním technických parametrů a (ne)provedení korekce. Výpočet se dokladuje samostatným dokumentem o rozpočítání tepla. V tomto dokumentu bude uvedeno vše, co hledáte na tomto vzoru, ale zde být nemůže.
  4. Výsledek rozpočítání (skutečný náklad za byt místo 9581,64) lze nahradit rozpočítanou hodnotou dle měření a celkové vyúčtování bude OK.
  5. Pokud bude aplikována korekce dle limitu na průměrnou spotřebu 1m2 předpokládám, že změna skutečných nákladů bude uvedena na řádku „přeúčtované náklady“.
  6. Nelze dokázat že vyúčtování je „dobře“, pouze že je „špatně“, ale proč musíte vědět/tušit a buď prokázat nebo vyvrátit.
  7. Proto nemáte-li indicie, že je špatně, je zbytečný vyžadovat jakýkoliv podklad.
  8. Můžete např. ověřit že uvedené finanční údaje ve vyúčtování pochází z účetní evidence. K tomu stačí prosincová předvaha zúčtovacího roku (nebo rozvaha dle analytických účtů /ne výkaz rozvaha!/ nebo souhrnná hlavní kniha analytických účtů – podle toho jak v účetnictví tyto výstupy jsou pojmenovány).
  9. Můžete požadovat i použít prvotní účetní doklady ale pak kontrolujete účetnictví a ne vyúčtování!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.