Vložil Pub (bez ověření), 1. Září 2016 - 0:18
§ 1183 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb.
Vlastník jednotky se zdrží všeho, co brání údržbě, opravě, úpravě, přestavbě či jiné změně domu nebo pozemku, o nichž bylo řádně rozhodnuto; jsou-li prováděny uvnitř bytu nebo na společné části, která slouží výlučně k užívání vlastníka jednotky, umožní do nich přístup, pokud k tomu byl předem vyzván osobou odpovědnou za správu domu. To platí i pro umístění, údržbu a kontrolu zařízení pro měření spotřeby vody, plynu, tepla a jiných energií

§ 1182 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb.
Upravuje-li vlastník jednotky stavebně svůj byt, umožní do bytu přístup pro ověření, zda stavební úpravy neohrožují, nepoškozují nebo nemění společné části, pokud byl k tomu předem vyzván osobou odpovědnou za správu domu.
Já v citovaných ustanoveních nevidím, že by oprávněním šmejdit v bytě, bylo zamoření štěnicemi nějakými podělanými individui. Je logické, že pokud jsou v bytě štěnice zjištěny, že tím individua z tohoto konkrétního bytu narušila práva ostatních a případně i společných částí ale není to ad-hoc oprávnění SVJ nechat někoho šmejdit v cizích bytech případně to šmahem zaplatit. Je zcela irelevantní co si myslí blbci jichž se toto týká, ti samozřejmě budou vzpomínat na 70-léta socialismu které jim dostatečně popsali jejich rodiče – nyní 70–80-tníci nad hrobem, kdy vše bylo všech a nikoho nic a proto budou tleskat tomuto svinskému postupu.

Podle mne si do stanov můžete nacintat co chcete. Je na vlastnících (jednotlivcích) aby dali práci nevytíženým soudcům a ubohým hladovým advokátům.

PS: nevím o tom, že by kde v zákoně bylo uvedeno, že vymáhat můžete do stanov vložené útržky z trestního zákoníku, či si to sami odhlasovat tj. že by to mohlo spadat pod správu domu. Jinými slovy: nacintejte si do stanov co chcete, ale NIC nevymůžete. Utratíte prachy za právníky a vlastník proti kterému vedete spor, Vás jěště zažaluje dle §159 NOZ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.