Vložil TV (bez ověření), 31. Srpen 2016 - 8:08

od začátku všechno špatně. „Dobrý“ úmysl se změnil v naprosto zbytečnou komplikaci. proč vlastně nechcete udělat jednoduchy bankovní převod? co chcete ušetřit? jeden příkaz v bance, jeden poplatek, čas? dle mého ušetříte minimum a na druhou stranu s tím strávíte obrovské množství času (což mi sama potvrzujete) a mezi lidmi vznikne tření.

Proč to dělat správně:

  1. ze zákona se dělá vyúčtování služeb a každý má nárok na vrácení přeplatku. O tomto nerozhoduje žádné hlasování, ale zákon.
  2. SVJ může inkasovat peníze buď na základě předpisu plateb nebo jako dar. ⇒ předpis pro tyto Vaše částky neexistuje, takže je to vlastně dar a ten se řídí svými pravidly (daně apod.)
  3. „vracené“ částky jednotlivým vlastníků na 100% nejsou v poměru jejich podlahové plochy, takže defacto někdo by bez "předpisu viz bod2) přispěl více než má a někdo méně.

Závěr: vykašlete se na hledání 3. cest a dělejte to, co říká zdravý rozum (a kupodivu i zákon). Rada. nechte přeplatky těm, co je nechtějí vracet, na účtu SVJ a snižte zálohy na další rok. pak provedete vyúčtování a tak to dělejte tak dlouho, dokud budou přeplatky. jakmile se dostanou vlastníci do „mínusu“, zvedněte zálohy

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.