Vložil Jar (bez ověření), 21. Srpen 2016 - 19:34

Magdo, nedávno zde Pavel vložil příspěvek na téma, co je myšleno „příspěvkem na správu domu“ v NOZu. Dospěl k závěru, že je to záloha na správu domu. já se ptám, proč právní kanceláře zpracovávají SVJčkům návrhy stanov, kde příspěvek na správu domu figuruje jako příjem PO spolu s úroky z účtu a úroky z prodlení? Např. www.zmenastanov.cz. Nám je zpracovali a 99% členů zvedlo ruku. Na dotaz adresovaný účetní, jak tedy bude o „příspěvku do FO“, účtovat zrozpačitěla, pro nikoho nebyl dotaz důležitý, odpověď zněla, že většina SVJ o něm účtuje jako o záloze.

Magdo, já nestojím o judikáty, o názory jednoho nebo 5 soudců z několika tisíc, stojím o jasnou legislativu, čitelnou pro člověka s průměrným IQ, za kterého se pokládám.

Nemám chuť si strávit život hledáním a placením advokátů na každou blbinu. Byt vlastní miliony lidí a zákon je nasán tak, že se o jeho výklad přou skupiny právníků, kdo asi na to doplatí. Byt je jedna z nejdůležitějších věcí pro určitý klid člověka, jeho ukotvení a představa, že mě buzeruje banda tupců nebo podvodníků a soudci jim dávají za pravdu mě děsí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.