Musím platit neschválenou službu?

Vložil JaL (bez ověření), 17. Srpen 2016 - 8:10 ::

§ 1208
Do působnosti shromáždění patří

  1. schválení druhu služeb a výše záloh na jejich úhradu, jakož i způsobu rozúčtování cen služeb na jednotky,

SVJ od 1.8. předepsalo do evidenčního listu zálohu na službu, kterou shromáždění neschválilo a která není ani zakotvená ve stanovách. Družstvo, které nám vede správu však říká, že služba je zakotvena v jeho nařízení představenstva,(kte­ré posvětilo shromáždění delegátů družstva, kde je zastoupen jako delegát i náš předseda a že on hlasoval pro) a že naše SVJ se zavázalo dodržovat legislativu družstva. Nejsem odborně schopen rozhodnout, zda může jedna právnická osoba převzít směrnice jiné právnické osoby, možná i ano, ale podle mého názoru zákon hovoří jasně, že do působnosti shromáždění patří schválení druhu služeb, čili pokud shromáždění novou službu neschválilo (a ani není ve stanovách), nejsem povinen platit. Nyní dávám dohromady reklamaci evidenčního listu a jsem rozhodnut danou zálohu neplatit. Až částka naroste do patřičné výše, budu ale asi zažalován jako neplatič. Jde o 92 Kč měsíčně.

V zákoně ještě věta pokračuje, že „shromáždění též schvaluje výši zálohy“, což si upřímně nedokáži představit, jak je to myšleno, mám to chápat tak, že statutární orgán nemůže měnit výše záloh na služby pro jednotlivé vlastníky?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.