Na základě čeho je vlastník povinen platit

Vložil DES (bez ověření), 16. Srpen 2016 - 11:12 ::

Většina SVJ to má asi zavedené stejně: nabyvatel koupí byt a je mu poslaný nebo osobně předaný předpis záloh (různě nazývaný evidenční list, výpočtový list, předpis plateb, předpis úhrad apod.). Když se výše záloh změní např. v důsledku změny počtu osob, nebo z jiných důvodů, dostanou vlastníci nový předpis záloh.

Ideální je asi situace, když se vlastník dostaví osobně a převzatý předpis záloh podepíše. Máte důkaz, že vlastník převzal.

Když ale posíláte poštou, posíláte s doručenkou? A když pošlete obyčejnou poštou nový předpis záloh s vyššími částkami a vlastník nadále platí podle předchozího předpisu, troufnete si podat žalobu o zaplacení, jelikož nemáte důkaz o odeslání nového předpisu záloh?

Jsem v pozici nově zvoleného člena výboru, kdy řešíme, zda podat žalobu, kdy jeden pán, co dluží asi 15 tisíc Kč říká, že od předchozího výboru nedostal nový předpis záloh s navýšenými částkami a platil podle dosavadního předpisu, který kdysi obdržel. Nejsme schopni dokázat, že vlastník nový předpis zhruba před rokem obdržel. Zatím jsme ho vyzvali k úhradě nedoplatku, ale vlastník trvá na tom, že nedluží, protože nový předpis záloh, na který se odvoláváme, prý neobdržel.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.