Vložil soudce z lidu (bez ověření), 17. Srpen 2016 - 15:59

Časové vymezení je standardní petitní obrat. Ale asi bych to formuloval: Žalovaný je povinen do tří dnů od právní moci rozsudku umožnit žalobci nahlížení do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů, včetně vyhotovování kopií.

zákon 89/2012 Sb.§ 1179 Vlastník jednotky má právo seznámit se, jak osoba odpovědná za správu domu hospodaří a jak dům nebo pozemek spravuje. U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů.

  1. pořizování kopií je tam připsané pro jistotu, přestože je judikováno, že pořizování kopií je samozřejmostí při nahlížení. Další viz gůgl.
  2. nemusíte vypisovat do čeho všeho chcete nahlížet, protože jak na něco zapomenete a nebude to v rozsudku, tak vám to nemusí ukázat. Tedy v žalobě napíšete v části rozsahu nahlížení „do všech dokumentů uvedených v zákoně 89/2012 Sb.§ 1179.“ Tím spláchnete možnost chyby ve vyjmenovávání dokumentů, když odkážete na toto ustanovení zákona.

Takže v této formulaci petitu „nahlížení“ do tří dnů vám musí umožnit začít nahlížet do dokumentů (a to i budoucích) od této lhůty bez omezení. Když tam máte „nahlédnout“ tak nahlédnete, a pak už zase máte šlus, protože co přibude potom, na to se už rozsudek nevztahuje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.