Vložil Arveno, 9. Srpen 2016 - 3:44

Dekuji p. Triston a p. pronajimateli za Vase uzitecne informace. Je jasne, ze aktivovani vlastniku neni jednoduche ale verim, ze neni nemozne. Ze zkusenosti s nekolika SVJ majicimi celkem fungujici, positivni vybor plus financne narocne spravni firmy vim, ze nedostatecna ucast neni pouze zalezitost druzstevni spravy.

Domnivam se (nepodlozeno zadnymi fakty!!), ze duvodu je vice. Nemala cast vlastniku (inkl me) nerozumi predkladane forme vyuctovani. Jak znamo tak lze vyuctovani presentovat ve forme srozumitelne i prumernym laikum. Presvedcit ucetni o jinem nez zazitem ( v kazdem SVJ jinem!!) zpusobu presentace neni lehkel. V novejsich SVJ v Praze je cast vlastniku z jinych zemi (cizincu) kteri zcela neovladaji cesky jazyk. Navzdory tomu , ze i cizinci plati vse, tedy i vybor i spravu, je vetsina informaci davana pouze v cestine. Clenove vyboru ochotni ujmout se narocneho ukolu a zvoleni v prvnich letech po zalozeni SVJ casto nestihnou narocnou pripravu podkladu pro body shromazdeni. Zvykli si, ze je to akceptovano. Osobne nejsem ochotna dat siroce formulovanou plnou moc bez instrukci zalozenych na prostudovani podkladu predlozenych vcas pred shromazdenim. Bez moznosti v klidu prostudovat podklady dojde normalni vlastnik k zaveru, ze na jeho mineni nezalezi, ze stejne nic neovlivni a ze ucast na shromazdeni je pouze ztrata casu. Taktez datum shromazdeni je dulezite. Shromazdeni by se nemelo konat v dobe kdy vetsina vlastniku priorituje soukrome zalezitosti tedy v dobe ukonceni ci zacatku skolniho roku, pred ci po dovolenych nebo vetsich svatku. Pro vetsinu praci ma vybor moznost pouzit placenou spravni firmu coz se asi vzdy nedeje.

Pokud vim, tak nikdo neprovedl analysu duvodu proc se vlastnici neucastni spravy sveho majetku. Mate vy, zkuseni nejake navrhy pro zvyseni zajmu vlastniku o ucast na shromazdeni?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.