Vložil pronajímatel (bez ověření), 8. Srpen 2016 - 9:29

Pronajímám byty a letos na jaře jsem byl na 15 schůzích v různých SVJ pod různými správci (některá se konala v jednu dobu, tak jsem dal aspoň plnou moc). Patřím k těm, kteří projevují zájem a o svůj majetek se starají.

Moje zkušenost je taková, že domy, kde je pověřený vlastník a správce družstvo, je účast 45–51 % vč. plných mocí. Byl jsem i svědkem falšování podpisů, aby dosáhli účasti. Většinou se sejdou na druhý, třetí nebo dokonce až čtvrtý pokus. Poctivě chodím i opakovaně a typicky jsem jediný, kdo se ptá, oponuje a něco řeší, protože mám zkušenosti, znalosti a přístup k informacím. Ostatní mlčí a spěchají na fotbal a svoje telenovely, většinou po půlhodině je vše odhlasováno, jediný, kdo schůzi zdržuje, bývám já.

Domy, kde mají vlastní výbor, který funguje a o dům se poctivě stará, mívají účast 65 – 90 % včetně plných mocí.

Přišel jsem na vysvětlení, proč tomu tak je – v domech, kde vládne zkostnatělé družstvo s personálem, který mentálně zamrzl v roce 1975 (fakt v družstvech dosud kontinuálně pracují dámy, které tam nastoupily po mateřské v 70. letech.­...........) lidé vědí, že stejně nemůžou nic změnit, protože družstvo si prosadí svoje stanovy z dílny SČMBD, svoje poplatky, svoje firmy napojené na představenstvo družstva. Tak na schůze nechodí, neboť je to ztráta času.

A v domech, kde to funguje, kde mají vlastní výbor, se lidé zajímají a na schůze chodí, nebo když jsou v práci, dají aspoň plnou moc.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.