Vložil FilipN, 4. Květen 2008 - 15:47

Vážený pane G.X,

překážkou rozúčtování podle počtu osob je praktická obtížnost průběžného počítání člověkodní (a určitě se najdou tací, co budou chtít počítat člověkohodiny, případně člověkominuty).

Další problém je s odhlasováním způsobu rozúčtování. Systém rozúčtovávání podle nahlášeného počtu osob byl u nás převzat z dob, kdy správu domu vykonával podnik bytového hospodářství, nikdy se o způsobu rozúčtování nehlasovalo, prostě se to tak desítky let dělá a skutečný počet osob nikdo neověřuje (nechme teď stranou, co je „skutečný“ počet). Mám nějakou šanci prosadit za daného stavu rozúčtování podle spoluvlastnických podílů, právě na základě toho, že nikdy rozúčtování osob nebylo odsouhlaseno, pouze bylo převzato z minula? Řekněme, že nyní je asi 1/2 je pro osoby a asi 1/2 je pro podíly, potřebnou 3/4 nemá žádný způsob. Děkuji za názor.

Ještě raději podotku, že nemám na věci žádný finanční zájem, protože oba způsoby rozúčtování vedou v mém případě prakticky ke stejnému výsledku. Principielně mi ovšem rozúčtování podle nahlášeného počtu osob vadí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.