Vložil Magda3 (bez ověření), 1. Srpen 2016 - 13:02

Pane Nováku, vypořádání a vyúčtování jsou dvě odlišné věci.

Pokud vím, tak NOZ ani nepředvídá, že by SVJ mělo nějaké zálohy na správu vybírat. Tvrdíte li něco jiného, tak zde prosím uveďte §.

To že se nevypořádá dlouhodobá záloha v běžném roce ještě neznamená, že se může vybírat na neurčitý účel a že se nevyúčtuje. A neznamená to ani to, že se musí vybírat. Například v našich úžasných nových stanovách není o povinnosti hradit dlouhodobé zálohy ani slovo (víte, naše SVJ se snažilo schválit stanovy podle NOZ a tam o dlouhodobé zaloze nic není :-)). Ale SVJ je chce stále vybírat.

Je to velmi smutný příběh. SVJ ví, že má za člena prudiče jménem Magda, která je tak drzá, že chce vědět za co platí a chce si ty náklady také předem schválit. SVJ hradí právníkům za právní služby statisíce korun. A přesto všechno není schopno vyprodukovat stanovy, které mají hlavu a patu. A to ani tehdy, pokud na ty bláboly upozorňuji. Naše stanovy v předmětu činnosti nemají vůbec uvedeno, jaké služby pro vlastníky zajišťuje. Takže služby zajišťuje na černo. Naše SVJ má problémy s tím, co vlastně vybírá od vlastníků, ale do stanov takovou povinnost srozumitelně neuvede. A neuvede ani srozumitelná pravidla, jak určí výše příspěvku či zálohy na správu.

Na všechny tyto a další nesrovnalosti ve stanovách jsem upozorňovala před jejich schválením. Marně. Takže co nyní říci. Snad jenom: dobře jim tak! Je to nekompetentnost, arogance a hloupost členů výboru a naprostá lhostejnost ostatních členů SVJ, kteří jako ovce zvedají ruce a neví proč.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.