Aktivity nového předsedy výboru

Vložil SimonT, 27. Červen 2016 - 20:11 ::

Dobrý den, jsme SVJ. Po skončení volebního období předchozího výboru se obměnil předseda výboru. Ten se snaží za každou cenu rychle realizovat zateplení bytového domu.

1) U předchozího výboru jsme byli zvyklí, že před svoláním schůze shromáždění vlastníků byla vždy schůze výboru, kde se projednával program shromáždění a hlasovalo se v rámci výboru (3 členové – z toho jeden předseda), které body budou v jednání. Nový předseda svolává shromáždění bez předchozí schůze výboru a sám sestavuje body jednání. Je to v pořádku?

2) Naše SVJ vzniklo z původního bytového družstva. Toto bytové družstvo se na základě smlouvy stará o agendu našeho SVJ. Nyní chce nový předseda z našeho běžného účtu – údajeně z důvodu zjednodušení agendy – převést veškeré prostředky na účet bytového družstva. Může bytové družstvo spravovat finanční prostředky SVJ? A pokud ano, za jakých podmínek a jaká oprávnění k tomu potřebuje? Podotýkám, že bytové družstvo má být „strůjcem“ rekonstrukce/za­teplení. Má vybírat firmy a zároveň stavební dozor.

Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.