Vložil ivanq, 17. Červen 2016 - 9:33

Vážení mínusovači, výtah je společnou částí domu stejně jako prádelna, kočárkárna, střecha a další části domu, které podle své povahy mají sloužit vlastníkům jednotek společně. Proto je nejjednodušší a nejspravedlivější způsob, když na tyto společné části přispívají všichni vlastníci v poměru podle velikosti podlahové plochy bytu. Prostě je třeba se smířit s tím, že k vlastnictví mého bytu neoddělitelně patří též spoluvlastnictví společných částí domu.

Statutární orgány v některých SVJ však tento způsob považují za nespravedlivý. Vyčleňují výtah ze společných částí jako zařízení, které slouží jenom některým vlastníkům, a to ještě v různé míře podle toho, kolik lidí pobývá v byte.

Použít tento „spravedlivější“ přístup není zakázáno. Je třeba ale vzít na vědomí, že vlastník, který nehodlá výtah používat, v tomto případě nebude chtít na něj ani přispívat.

Uvedu hádanku z jiného soudku. Kdyby se na kočárkárnu přispívalo podle počtu malých dětí, kolik by přispívala žena, která nemůže mít děti?

Ivanq

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.