Vložil tristone, 10. Červen 2016 - 8:28

Souhlasím s Vámi hlavně v tom, že velký problém toho pargrafu je neurčitost. To je jeho hlavní problém; nespravedlnost a zbytečnost je diskutabilní; a jako nesystémový ho nevnímám.

Píšete, že je prolomena zásada podílové odpovědnosti a přispívání na společnou věc. V tomto ohledu si to úplně nemyslím. Na veškeré věci, které v domě spoluvlastním, stále přispívám podle svého podílu (opravy, provoz, energie spol. prostor, úklid a podobně).

Všechny byty mají podle NOZ příspívat shodně na, zjednoušeně řečeno, provozní náklady SVJ. A SVJ ale není dům, nemám na něm podíl podle velikosti svého majetku. SVJ je byrokratická struktura NAD těmi jednotlivými majetky a zajišťuje, aby ty výše zmíněné činnosti probíhaly. A faktem je, že u těhle činností je úplně jedno, jak velký mám byt, stojí prakticky pořád stejně.

Provoz SVJ prostě není samotná správa domu a pozemku. Je to jen její zajištění. Jediný rozpor, který tam vidím (chceme-li být opravdu důslední), je, že i o těhle administrativních nákladech se rozhoduje na Shromáždění podle podílů.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.