Předseda společenství + konflikt zájmu

Vložil Matěj (bez ověření), 9. Červen 2016 - 11:12 ::

Co si myslíte o tom, když orgánem SVJ je jedna osoba (shromážděním zvolená poměrem pro/proti/nezů­častnění:75/1/24) a tou osobou je majitel a jednatel správní firmy?

Co je to konflikt zájmu?
Má smysl hledat konflikt zájmů např. v tom, že takto správu majetku – jako správu řádného hospodáře – dělat nelze? Mě se jeví, že veškeré zakázky pro SVJ bude činit právě správce, které ale dostane od předsedy-jednatele(správce) tedy od sebesama a stejně tak mi není jasné jak bude předseda-jednatel jednat v zájmu ekonomiky-SVJ proti zájmu ekonomiky-své-správní-firmy?

Anebo lze za konflikt zájmu, považovat teprve až situaci, kdy by „předsedou“ jednočlenného statutárního orgánu byla zvolena právnická osoba (tzn. sama správcovská firma)?

Pokud tuto situaci neshledáváte korektní, co byste proti tomu reálně podnikli?


Stejná většina na shromáždění na žádost nového předsedy následovně také odhlasovala změnu stanov a vyloučila z nich právo na kopírování z účetních knih či jakýchkoli jiných listin SVJ, ze kterých vznikají jakékoli závazky členům společenství (nezakázala kopírování výslovně, pouze v nové verzi zcela překopaných stanov oprávnění kopírování není záměrně uvedeno a nahlížení je zpoplatněno „dle ceníku správce“ → což dle sdělení správce, je 450Kč za každých 15 minut, ne nahlížení ale 15 minut které Vám věnuje jakýkoliv zaměstnanec správce i za čas kdy jen vyslechne, co po něm chcete aby Vám případně řekl, že tyto informace nemá nebo k nim nemá přístup).

Pokud tuto situaci neshledáváte korektní, co byste proti tomu reálně podnikli?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.