Vložil nejsem tupá ovce, 4. Červen 2016 - 10:57

Řekl bych „vítejte do klubu“. Ano i já jsem v podobné situaci. A plně souhlasím s názorem Zdeňka888. Je to boj, nerovný boj. Máte dvě možnosti, buď strčíte hlavu do písku jako to dělá většina ovcí, nebo budete bojovat a chránit svá práva.

Váš závěrečný dotaz je správný v obou případech. Věc řešit občanskoprávní cestou nebo i cestou trestního oznámení. Jistě někdo bude namítat, že je to téměř marné, především u trestního oznámení, ale domnívám se, že je to jedna z cest jak ukázat zákonodárcům nebo i samotné policii, že je něco špatně. Policie, ale nejenom ona, ale i třeba státní zastupitelství se zřejmě domnívá, že SVJ jsou jenom partou kohoutů na smetišti, kde o nic nejde. Ačkoli je pravdou opak. Tyto orgány by si již konečně měli uvědomit, že se většinou jedná o finance v řádů statisíců a u větších SVJ o milióny až desítky miliónů. Porušení povinnosti při správě cizího majetku je zřejmě pojem, který nikdo z odpovědných státních orgánů nezná. Hlavně, že nám policii pomáhá a chrání nás.

Osobně zrovna řeším s advokátem žalobu neb mě SVJ připravilo o finance při vyúčtování. Externí správce si bez vědomí vlastníků prakticky převrátil předpis zálohových plateb za služby.

Doporučuji, a bylo to zde několikrát publikováno, aby jste se vždy obrátil na SVJ a to doporučeným dopisem z dodejkou(je to sice dražší, ale máte jistotu, že budete vědět zda předseda dopis převzal nebo ne).

Přeji Vám pevné nervy a hodně zdaru.

nejsem tupá ovce

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.