Vložil Dvořák (bez ověření), 27. Květen 2016 - 17:35

Struktura XML je vždy podrobně popsána. Pro EPO je definice na http://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/epo2_info/popis_struktury_seznam.faces Bez popisu by výrobci SW nebyly schopni do XML data exportovat. Je mi jasné, že né každý tomu technickému popisu rozumí, ale to je stejné, jako že né každý rozumí účetnictví.

Dávat technický popis formátu souboru do zákona mi přijde jako pěkný nesmysl. Takový technický detail do zákona nepatří.

Kontrolovat to můžete načtením do software, ve kterém jste to zpracoval. Když Váš soubor (doplněn o několik chybějících znaků na začátku a změnou uvozovek na ") nahrajete do EPO2, tak se Vám zobrazí formulář a krásně se Vám zobrazí chyby červeně - např. IČO.

Co se týká změny souboru, tak změnit můžete jakýkoliv soubor, třeba i PDF (máte-li potřebný SW). Nezměníte jedině zakryptovaný soubor. Jenže ten můžete změnit před zakryptováním případně po jeho rozkryptování, takže to vyjde nastejno. Navíc byste potřeboval pro kryptování nějaký software, česká pošta má například Cryptu. A výhoda datových schránek je právě v tom, že další speciální SW pro kryptování apod. již nepotřebujete.

Datové schránky ani EPO jistě nejsou dokonalé věci, ale uvedené věci bych jim nevyčítal ...

Nicméně to odbíháme od původního tématu, za což se moc omlouvám.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.