Neplatná nájemní smlouva

Vložil nejsem tupá ovce, 26. Květen 2016 - 15:36 ::

Dobrý den, má někdo z diskutujících členů SVJ, zkušenosti z nájemní smlouvu, která je v rozporu s příslušným zákonem. V našem SVJ existuje dlouholetý problém s nájemní smlouvou, kterou uzavřelo SVJ s firmou, která podniká v telekomunikacích. Ačkoli je tato smlouva sepsána podle §3 zákona 116/1990 Sb. a jedná se o NÁJEMNÍ SMLOUVU, není placeno nájemné. Tuto zhovadilost má na svědomí bývalá předsedkyně výboru, která si tuto smlouvu dovolila dokonce podepsat sama i když stanovy i usnesení soudu hovoří jasně, že je nutný podpis minimálně dvou členů výboru!!!
O tomto problému se u nás diskutovalo snad stokrát bez jakéhokoli výsledku. Tento stav nehodlá řešit ani současní statutáři i přesto, že bývalý pověřený vlastník tuto situaci dotazoval u soudce okresního soudu a bylo mu zděleno, že takovýto stav zakládá neplatnost smlouvy. Navíc jsme všichni bezvědomě platili tomuto „nájemci“ i spotřebovanou elektřinu!!! Přesněji nám byla účtována bez našeho vědomí. Jelikož nevidím žádnou snahu o nápravu zcela evidentě poškozujícího jednání jak ze strany SVJ, tak ze strany nájemce, budu tento problém řešit asi žalobou, mimo jiné proti bezdůvodnému obohacení.

Máte někdo podobné skušenosti nebo někdo z Vás řešil podobný spor soudně?

Díky za reakce

Zdravím

nejsem tupá ovce

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.