Vložil Kubík (bez ověření), 11. Květen 2016 - 10:54

Píšete:

" poprvé je přepočet odečtených dílů vyšší než ten skutečně naměřený",

ale neuvedl jste, jestli přepočet odečtených dílků za celý dům, nebo přepočtený odečet Vašeho bytu. Jestli je přepočet naměřených dílků vyšší nebo nižší nemusí nic znamenat. Dříve mohl být vzat za základ nejvíce polohově zvýhodněný byt zhlediska teplotních ztrát, a proto všem ostatním byly přepočtem naměřené dílky sníženy, aby se znevýhodňění polohou srovnalo. Nyní mohl být vzat za základ nejvíce polohově znevýhodněný, a proto všem ostatním byly přepočtem naměřený dílky zvýšeny, aby se zvýhodnění polohou srovnalo. Tzn., že v obou případech mohli polohové koeficinty ovlivnit vyúčtování stejně, nebo podobně.

Ptáte se na důvod změny koeficintů. To byste se měl zeptat v prvé řadě Vašeho statutárního orgánu, ten musí znát důvod. Podezříváte ze změny rozhodnutí účetní firmu, ale je možné, že to účetní firma provedla se souhlasem Vašeho statutárního orgánu.

Píšete, proč změna, když nedošlo k žádné změně polohy v domě. Vliv polohy může změnit např. zateplení domu.

Polohové koeficienty se stanovují buď empiricky anebo inženýrským výpočtem. Při inženýrském výpočtu se vychází z tepelných ztrát a měl by být naprosto objektivní. Důvodem změny moho být např. i to, že bylo provedeno odborné prověření správnosti použitých polohových koeficientů, které mohlo zpochybnit správnost dřívějších použitých polohových koeficintů. Jak jsem už uvedl, ptejte se na důvod změn Vašeho statutárního orgánu.

Pokud by ke změnám nedošlo na základě odborného prošetření správnosti použitých polohových koeficientů, nýbrž na základě nějakého laického rozhodnutí, můžete v případě pochybností písemně SVJ požádat o odborné prověření správnosti použitých polohových koeficientů. V případě, že byste u SVJ nepochodil, tak máte už jen možnost vést s SVJ občanskoprávní spor.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.