Vložil Jaromír Kreml, 11. Květen 2016 - 9:12

Děkuji Vám za odpověď.

Pokud je tomu skutečně tak, že i když tyto koeficienty nemají oporu v zákoně, byly přece jenom stanoveny při zahájení užívání domu, tehdy pro výpočet placení nájmu. Platily i 14 let od vzniku našeho Společenství vlastníků, ale poprvé byly naší účetní firmou změněny při „Vyúčtování tepla a služeb“ za rok 2014 a podruhé opět za rok minulý.

Přitom ani v jednom případě nejde o rozhodnutí shromáždění Společenství vlastníků pro dům, ale jen naší účetní firmy !!! Navíc – jak jsem uvedl v úvodním příspěvku – ta poslední změna je absurdní, protože poprvé je přepočet odečtených dílů vyšší než ten skutečně naměřený !!! V minulosti tomu vždy bylo naopak !!! Svědčí o tom např. výsledek za rok 2014, kdy přepočtená výše byla o 2 504 dílů nižší !!! Za rok 2015 je naopak o 577 vyšší !!!

Domnívám se, že zde došlo k dvěma – alespoň pro mě – nepochopitelným a přímo absurdním věcem. Za prvé k tomu, že po 30 letech životnosti a užívání domu „někdo“ rozhodl o tom, že se začnou při rozúčtování služeb používat jiné koeficienty !!! Ale proč vlastně ??? Vždyť přece nedošlo k žádné změně polohy bytu v domě ???!!!

A druhá absurdnost je v tom, že pokud by někdo – dle mého názoru – měl právo z nějakého závažného důvodu rozhodnout o změně výše těchto koeficientů, tak je to jedině shromáždění Společenství vlastníků pro dům, ale NE účetní firma, která nám dělá pouze účetnictví !!! Nebo se mýlím ???

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.