Vložil Pub (bez ověření), 5. Květen 2016 - 4:40

A co míníte tím cit. „…bude tvořen „fond oprav“ ve výši …“. Dle §15/1 je vlastník povinen přispívat na správu a dle §15/2 hradit zálohy na příspěvky na správu. Takže Váš „fond oprav“ je nějakým fondem právnické osoby SVJ a vy jste jej rozhodnutím založili.

Jenže dle mého, není povinen nikdo z vlastníků jej POVINNĚ plnit. No a ta Vaše „právnická osoba“ to ví. A také „ví“, že jste jí nepředepsali řádně částku kterou by měla dle §15/2 přispívat.

Vašeho „ecterního správce“ VYKOPNĚTE OKAMŽITĚ, jinak si kopete hrob. Vím o čem mluvím. U nás takový hajzl v pohodě „odstřelil“ výbor, který nechtěl podepsat jím provedená lumpen-vyúčtování, chtěl zjistit co ten „správce“ pro SVJ vlastně dělá za zakázky a proč jsou předražené.

Udělejte podrobný přezkum všech smluvních a účetních podkladů a vyvoďte z nich trestní odpovědnost vůči starému výboru, který od 1/2014 má odpovědnost dle §159 NOZ. Nejprve by mělo SVJ vystavit řádné předpisy a pak doměřit minimálně nepromlčené poplatky za užívání. A teprve při jejich nenaplnění standartně zažalovat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.