Vložil Magda3 (bez ověření), 4. Květen 2016 - 7:56

Jirko,

a vy tomu rozumíte?

Představte si, že mám v domě 4 byty a v jednom bytě bydlím já a mé dvě děti. Ve třech bytech nikdo nebydlí. Vlastníka jednotek jsem již nahlásila jako osobu rozhodnou pro rozúčtování služeb. Takže podmínka splněna, vlastník nahlášen. Ovšem pouze 1×. A to neumluvím o tom, že v domě vlastním další 4 jednotky (sklepy, garáž). Tam dle odstavce dva budu muset také nahlásit jednu osobu. Vlastníka? Protože odstavec dva nehovoří o bytě, ale o jednotce. Bude to tedy další osoba, kterou mám nahlásit.

A k odstavci 2 ještě jedna poznámka. Pokud byt nepronajmu a nechám tam bydlet bez nájemní smlouvy 4 osoby a já tam vůbec žít nebudu, budu podle tohoto odstavce hradit pouze za 1 osobu vlastníka? Protože ty 4 osoby nejsou nájemníci a rozhodně se mnou žít v jednotce nebudou.

Jenom pro zajímavost. Takto jsou určeny osoby rozhodné pro vyúčtování odpadu v jednom z domů, kde vlastním byt:

Shromáždění rozhodlo (78,3 % přítomných hlasů), že služby budou rozúčtovávány podle velikosti spoluvlastnického podílu. Komunální odpad bude s ohledem na ustanovení § 17a zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění, podle kterého je poplatníkem poplatku za komunální odpad každá fyzická osoba, při jejíž činnosti odpad vzniká, rozúčtováván na osoby.

A teď babo raď. Jaké osoby jsou rozhodné pro rozúčtování odpadu?

Jediné doporučení zní. Pokud chcete rozúčtovávat na osoby, tak je nutné si definovat, o jaké osoby vlastně jde. Zákon v tomto moc nepomůže.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.