Vložil Zvídavá (bez ověření), 28. Duben 2016 - 16:27

Víte, mne opravdu vadí, že mne „někdo“ bez mého souhlasu zbavuje svobodného rozhodování, jak naložím se svým bytem, který jsem získala dle ZoVB. Vadí mi, aby 25% nebo i méně vlastníků (v našem případě) rozhodovalo o mém i výlučném užívání spol. prostor nebo o změně Prohlášení vlastníka domu. Proč mi má někdo nařizovat, že byt budu mít v bytovém spoluvlastnictví, když jsem koupila byt v osobním vlastnictví? Vám to nevadí??? Prosím, přečtěte si např. Usnesení NS ČR ze dne 30.11.2011 sp. zn. 29 Cdo 406/2010 včetně jeho zdůvodnění:

" Do působnosti shromáždění vlastníků bytových jednotek nespadá rozhodování o změně prohlášení vlastníka budovy v částech obsahující rozdělení budovy na jednotky a společné části domu (§4 odst.2 písm. b/a a c/ zákona č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů)."

A najednou NOZ má mne „transformovat“ bez mého souhlasu na bytové spoluvlastnictví, kde má práva a povinnosti jsou úplně jiná, než dle ZoVB, na základě kterého jsem zakoupila byt??? Ten Lake měl svatou pravdu, že tady není něco vpořádku. Respektive, že napřed je zapotřebí zrušit právnickou osobu dle ZoVB (se vším všudy) a následně vypracovat nové PV dle NOZ a přijmout práva a povinnosti dle NOZ. Ale s tím musí přeci souhlasit všichni vlastníci v domě. Kromě toho mi najděte v NOZ, kde Vám zrušení právnické osoby dle ZoVB tento NOZ nařizuje! Opravdu nechápu, v čem (kromě „lenosti“ právníků se řádně nad tím zamyslet, respektive neopsat jen NOZ-bytové spoluvlastnictví)je problém. A proto je zapotřebí do toho sporu jít i za cenu, že prohraji ale budu mít pocit, že jsem pro zachování hodnoty svého majetku udělala maximum. Rozumíte, že nepůjdu proti vlastníků SVJ ani proti výboru ale naopak budu hájit i jejich zájmy?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.