Stanovy

Vložil ivanq, 22. Duben 2016 - 19:12 ::

Vážení diskutující,

velmi mnoho se toho zde již napsalo ohledně § 1186 NOZ. Je načase navrhnout, jak by se tento paragraf měl promítnout do Stanov. Níže uvádím svoji představu. Přivítám každý konstruktivní návrh se zdůvodněním, jak to napsat lépe.

S pozdravem Ivanq.

Návrh

Při převodu vlastnického práva k jednotce nemá společenství povinnost příspěvky na správu domu (dlouhodobé zálohy) mezi převodcem a nabyvatelem vypořádat. Převodem jednotky se nabyvatel zavazuje, že bude přispívat na správu domu a pozemku ve výši stanovené pro vlastníky usnesením shromáždění.

Společenství vydá vlastníkovi jednotky na jeho žádost potvrzení, jaké dluhy související se správou domu a pozemku přejdou na nabyvatele jednotky, případně že takové dluhy nejsou. Dluhem se rozumí nezaplacené příspěvky na správu domu a pozemku, nezaplacená plnění spojená se službami, nezaplacené úroky z prodlení apod. Za dluhy, které na nabyvatele přejdou, ručí vůči společenství převodce

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.