Vložil ivanq, 21. Duben 2016 - 12:07

Paní Pavlo, udělal jsem si pro sebe následující úvahu. Středový byt o rozloze 50 m2 se prodává za 1 až 1,5 milionu Kč. Tomu odpovídá cena 20.000.- až 30.000.- Kč za m2. To je cena přibližně 10 až 15 krát vyšší, než kolik požaduje výbor. Pokud bych nepatřil mezi ty, kteří si chtějí sklepní kóji takto levně koupit, nesouhlasil bych s uvedenými podmínkami. Ledaže by mi výbor dokázal, že 2.000.- Kč/m2 + podíl na nákladech za přestavbu představují vyšší částku než 20.000 až 30.000.- Kč/m2. Zajímalo by mě, co se stane se získanými penězi.

Výbor si možná neuvědomuje, do jak složitého procesu se pouští. Určitě dojde ke změně podílu bytů na společných částech. K tomu je potřeba souhlas všech vlastníků. Když nepodepíšete, proces tím nezhatíte, ale jen pozdržíte. Ale to je u takových jednání normální a přirozené. Výbor v tom případě bude muset podklady upřesnit nebo připravit nové pro využití, které bude prospěšné všem.

Jakmile všichni podepíšete, potvrdíte tím, že jste porozuměli všem souvislostem, že Vám to vyhovuje a že si to přejete a že pověřujete výbor, aby pokračoval. Potom začnete jako shromáždění, nejvyšší orgán SVJ, výbor kontrolovat a požadovat na něm, aby plnil to, co slíbil a k čemu jste mu dali souhlas. Proto byste měli dávat souhlas jen k tomu, co opravdu chcete.

S pozdravem Ivanq.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.