Vložil churos (bez ověření), 7. Duben 2016 - 7:50

osobně si mysllím že výbor SVj naplánoval takto:

Do té doby před čerpadlem jste měli CZT od nějaké firmy dejme tomu 750Kč/GJ jako jednotkovu cenu. A platíte podle toho co spotřebujete.

Následně si výbor nechal vypracovat projekt, který na tepelné čerpadlo, který sníží častku dejme tomu na 300Kč/GJ.

Projet vyšel např. na 4 000 000 úvěr, který jste jeko shromáždění vastníků schválili na vybudování vastního tepelného zdroje.

A splácet plánují následovně. SVJ vyrobá cenu za 300Kč/GJ ale vám dál účtuje částku 750Kč/GJ. A z vybraných 400Kč za GJ splácí úvěr u banky. PO cca 6 letech, už nebude mít co splácet a tak se na shormáždění dohodnete, že si jednotkovou cenu snížíte.

Chováte se jako teplárna, jenom sami vůči sobě. Dál se rozúčtovává podle spotřebovaného tepla v každé bytové jednotce. Ušetříte za celkovou výrobu, protože teplárně neplatíte ztráty na vedení. A místo prachů teplárně si splácite valstní technologii. Každopádně z dlouhodobého hlediska pro Vás výhra, někdo u Vás přemýšlí dopředu.

TO druhé, převést všechny domácnostni na D056d je podvod, jak píše lake. tento tarif se vztahuje na elektrokotle a tepelná čerpadla. V praxi to nikdo moc nekontroluje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.