Vložil zdeseny clen SVJ, 31. Březen 2016 - 21:40

Podobných odfláknutých rozsudků už jsem viděl docela dost. Není to prostě vůbec jednoduché. A pokud jde o bagatelní věci jste dost často vystaven naprosté soudní ignoranci a občas i zjevné domluvě mezi advokátem protistrany a soudcem co se zejména na malém městě znají.

Jen obecne ohledně sporů o placení, dle mého názoru je u podobného sporu pozdě řešit, zda usnesení bylo neurčité atd. V danou chvíli je prostě platné a platí se jak mourovatej. Bylo to i tady, uváděla to magda http://www.portalsvj.cz/…pravni-zajem#…

Dle rozsudku NS ze dne 25. ledna 2012, sp. zn. 29 Cdo 383/2010. „Závěrem se Nejvyšší soud vyjádřil též ke vztahu žaloby na určení neplatnosti podle § 11 odst. 3 zákona o vlastnictví bytu a určovací žaloby podle ustanovení § 80 písm. c) o.s.ř., když uvedl, že „ustanovení § 11 odst. 3 zákona o vlastnictví bytů upravující předpoklady a podmínky pro soudní přezkum usnesení shromáždění vylučuje, aby tato usnesení byla přezkoumávána jiným než v tomto ustanovení upraveným postupem. Platnost usnesení shromáždění tudíž nelze napadat žalobou o určení neplatnosti podle ustanovení § 80 písm. c/ o. s. ř. a ani nemůže být přezkoumávána jakožto předběžná otázka v jiném soudním řízení, s výjimkou řízení o zápis skutečností, vzešlých z dotčeného usnesení, do rejstříku společenství vlastníků jednotek. Opačný závěr by právní úpravu, začleněnou do ustanovení § 11 odst. 3 zákona o vlastnictví bytů, činil nadbytečnou a vnášel by – v rozporu s principem právní jistoty – do poměrů společenství, vlastníků jednotek a koneckonců i třetích osob právní nejistotu.“

Co tu píšu neberte prosím jako hraběcí rady, ale naopak, jako snahu uvést na pravou míru představy, jak je to jednoduché. Jak si podle mého názoru nemálo lidí přebralo například argumentace ohledně fondu oprav.

Co se týče popisu situace správcovských firem naprosto s Vámi souhlasím. Je to úplně neskutečné, ti správci předvádí věci, za které já bych se styděl vystavit fakturu. Ale tyto firmy se ještě arogantně prezentují jako odborníci.

A nezlobte se prosím na mě, mám proti sobě reálné protistrany, jde v tom o reálné peníze a součástí těch sporů je i nějaká taktika. Nebudu zde nic konkrétního uvádět.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.