Vložil ik (bez ověření), 25. Březen 2016 - 11:50

Pane „zděšený člene SVJ“ moc děkuji za výše uvedený výklad k přechodu dluhů a samozřejmě též i za další vaše příspěvky. Protože je mi také známo, jak fungují naše soudy, konkrétně v mém případě je to správní soudnictví, kdy několik let, někdy i jen jeden rok, se drží určitý výklad soudu, a pak přijde rozsudek, který dosavadní rozhodování totálně změní. Vždyť i každý senát NSS může mít různé názory na danou věc, a potom až rozsudek rozšířeného senátu rozhodne. Proto vím, o co Vám zde jde. Upozorňujete všechny neznalé na soudním systémem u nás, jak těžké a drahé je se soudit, když nemáte svůj problém najisto postavený.

Někdy mám dojem, že Ti co zde píší že je nemožné, aby dluhy za původním vlastníkem (dlužníkem) přešli na nabyvatele, jsou právě Ti neplatiči, kteří svůj byt prodávají, protože se zřejmě jejich společenství obrátilo na soud a požaduje vydat platební rozkaz na jejich dlužné částky. Nic jiného mě nenapadá. Protože řádně platící člen SVJ plnící si své povinnosti toto napsat nemůže, a ani nemusí, protože, když on se rozhodne prodat svůj byt, na kterém neváznou žádné dluhy problém § 1186 odst. 2) NOZ neřeší. Tito řádně platící vlastníci ovšem např. řeší to, že svými příspěvky dotují bydlení svého souseda-dlužníka, který neplatí na účet SVJ vůbec nic, tzn. neplatí ani náklady na služby (teplo, voda, úklid …).

Proti se také připojuji k p. Pavlovi aj. a prosím, nenechte se odradit některými reakcemi na Vaše příspěvky. Já si zde ráda přečtu příspěvky všech, zde na tomto portálu píšících, které mě zajímají, ale slepě nepřejímám jejich názory a návody. Pro mne osobně je to jen o tom, zjistit názory druhých, nic víc, nic míň. Vaše příspěvky se mě konkrétně moc líbí a jsme přesvědčena, že lidem, kteří přemýšlí, a bezhlavě nepřebírají názory např. p. Lakeho (nic proti němu nemám, např. jeho názor na dodržování vyhl. 372/2001 Sb. mi pomohl se orientovat v problematice a nabýt přesvědčení, že do soudního sporu s naším SVJ mohu jít a mám šanci soud vyhrát, což se i stalo) Vaše výklady k určité problematice SVJ ve vazbě na NOZ pomůžou se, nám laikům, v určitém problému orientovat po právní stránce. Proto prosím, nenechte se otrávit a sdělujte nám i nadále své názory. Díky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.