Vložil zdeseny clen SVJ, 23. Březen 2016 - 11:27

Částečně jsem odpověděl tady http://www.portalsvj.cz/…ceni-zaloh-0#…

A částečně tady http://www.portalsvj.cz/…a-poplatcich#…

Cituji

Mám nějaké spory v podobném duchu

Výsledky sporů, o kterých je mi známo, zde budu publikovat, ale je to boj na roky…

Prostě se soudím a bojuji za svůj výklad práva a doufám, že docílím rozsudků, které lépe vyloží povinnosti SVJ a pomůžou všem v jejich snaze docílit lepšího vymáhání povinností po SVJ. Toť vše. Protože ovšem nic jako univerzální pravda neexistuje a soud není o hledání spravedlnosti, ale o získání řešení, tak to není jednoduché, rychlé a vůbec už se nedá říci, že by to bylo levné.

Pokud se Vám nelíbí můj výklad a názory, co zde prezentuji, běžte také bojovat za ten svůj. Pokud k tomu nemáte příležitost u soudu, můžete se snažit informovat lidi, psát petice, obesílat poslance a senátory a snažit se, aby případný dle vašeho protiústavní stav změnili u ústavního soudu oni. Tady na portalsvj.cz toho nedocílíte

Víte, ono soudy dovedou rozhodovat dokonce i proti právu a všem výkladům. A pak to trvá roky, než se dostanete k tomu finálnímu řešení. Stěžovatel této ústavní stížnosti by jistě mohl vyprávět. Triviální soud o bezdůvodné obohacení z titulu neoprávněně zvětšeného bytu, dlouhodobě nevyřešeného za blokování řešení „pachatelkou“ toho zvětšení a následné bezdůvodné obohacení vzniklé chybným rozúčtováním tepla a TUV. Jednoduchá věc, nicméně přečtěte si, co vše soudkyně v rozsudku „zvorala“. Takže ten stěžovatel se i o tuto trivialitu bude soudit třetím rokem a výsledek v nedohlednu. http://kraken.slv.cz/III.US2018/15

I takové soudce nedouky nerespektující vůbec nic totiž u soudu potkáte a i takové právní zmetky můžete mezi výsledky soudů nalézt. Takže ani ode mě nečekejte žádnou zázračnou odpověd na to, jak jsem nezákonosti v SVJ před soudem vyřešil já, protože je prostě ještě řeším a ještě několit let řešit budu.

Znalost té judikatury a všech možných výkladů mi pomáhá v tom, snažit se k tomu řešení propracovat a soudy neprohrávat. Začněte prosím všichni dělat totéž, budeme v cíli jež představují fungující SVJ řádně se starající o společný majetek rychleji.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.