Vložil Petr Piskač MBA, 18. Březen 2016 - 16:10

Dobrý den pane Malý,

celá potíž má obecně dvě roviny. 1. rovina je ta, že i osobní výtah lze samozřejmě využívat k přepravě nákladu, souvisejícího s bydlením. Je však nutné dodržovat podmínky přepravy (výrobce výtahu), zejména pak výtah nepřetěžovat a netlačit násilím dovnitř objemné předměty, kvůli kterým má problém zejména zavírání dveří. Jinak se přeprava kola nevylučuje.

2. rovina je ta, že se asi událo ve vašem domě něco, co mělo na provoz výtahu vliv (nějaké poškození). To víte vy a víte jistě, proč se tak striktní zákaz odhlasoval. Zde dle mého názoru platí, že pokud jste si něco skutečně právoplatně odhlasovali, pak to platí. Pokud má kdokoliv pocit, že je krácen na svých právech, může požádat soud, aby ve věci nezávisle rozhodl.

Osobně mám také rád jízdu na kole. Jen výjimečně s ním jedu výtahem (máme kolárnu, tj. místo k tomu vyhrazené). Sám tedy vím, jak musí být člověk nesmírně opatrný, aby nerozbil zrcadlo uvnitř, nepoškrábal stěny kabiny a také nechtěně neponičil automatické dveře, když vystupuje. Jako máte vy právo vézt kolo výtahem nahoru, mají ostatní v domě právo zamezit poškozování majetku, na který přispěli a přispívají. No a teď co s tím, že?! Třeba jste právě ten případ, že který velmi dbá na to, aby se nic nepoškodilo, ale z vlastní zkušenosti vím také o případech, kdy se někteří lidé k novému výtahu za 1 mio Kč chovají, jako kdyby to byl rohlík za 1,50 Kč.

Mějte se hezky! S úctou k vám

Petr Piskač, MBA Autor je Projektovým manažerem fy Výtahy Příbram s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.