Vložil ivanq, 2. Březen 2016 - 13:47

Pane Krupp, děkuji Vám za váš příspěvek do diskuse, i když mě v něm označujete za toho, kdo tuto diskusi nepochopil. Je to ale přesně naopak, protože já chápu problém přesně tak, jak to Vy popisujete. Přesně totéž si myslím i v otázce ad 2), že při prodeji bytu v zatepleném domě se musí prodávající s nabyvatelem vyrovnat při stanovení ceny. Myslím, že v tomto případě by přicházel do úvahy též § 1186 odst. 2 NOZ. Ještě jednou díky.

Kdo problém asi nepochopil, bude pan lake, protože tomu, co on píše, to mě sice děsí, ale ať se snažím sebevíc, těm přirovnáním o žumpě a o autoopravně nerozumím. Autoopravna je přece úplně jiná právnická osoba než SVJ. Už v tom je rozdíl, že autoopravna podniká, kdežto SVJ podnikat nesmí, že nejvyšším orgánem autoopravny není shromáždění zákazníků atd. Jeho přirovnání proto kulhá.

Těším se na další odezvy k tomuto problému, který nabízí dvě úplně odlišná řešení. Myslím, že je více výborů SVJ, kde se v této otázce neví, co je správné. Vaše diskusní příspěvky zde mohou velmi pomoci, ať jste na straně pro, nebo proti.

ivanq

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.