Vložil Cyril (bez ověření), 25. Únor 2016 - 20:58

Pane Vlastiks,

Víme,že SVJ není spolek, jako jsou stovky spolků vzniklých na základě společné zájmové činnosti, do kterého lze snadno vstoupit a ze kterého lze snadno vystoupit,podle toho, jestli mě momentálně zajímají poštovní známky nebo poštovní holubi.

Společenství vlastníků jednotek (bytových) je společenství, do něhož byli zástupci státu-legislativci nasměrováni obyvatelé bytů.

Bytů jako kousků ohraničeného životního prostoru pro sociální jednotku, o niž se stát opírá – rodinu.

Zároveň je postupně posilována směnečná složka těchto jednotek (bytových, a přidružených nebytových), která umožňuje zrychlení pohybu od jednoho vlastníka k jinému.

Jedním z cílů a potažmo důsledků nastavených podmínek je zvětšování vlastnictvích jedněch.Zde je umožněno využívání prazvláštních „legálních“ metod – oblafnutí – však se můžeš soudně bránit…! – metod podpásových – viz lake „šmejdi“.

<dl>
<dt>U jiných pak, eo ipso,lze předpokládat, že o tyto jednotky
přijdou</dt>

<dd>půjdou pod most</dd>

<dd>do sociálního bydlení</dd>

<dd>do chaty, chalupy na venkov atd.</dd> </dl>

V SVJ existuje momentálně situace, jaká byla v prvních letech privatizace nazvána obdobím, kdy na nějakou dobu „bylo zhasnuto“.

Není fér, aby se masově museli lidé obracet na soudy kvůli zcela samozřejmým věcem jako základní informace na dokumenty k vlastnímu bydlení, aby se museli houfně bránit soudně před rozhodnutími učiněnými ve stylu „o vás bez vás“.

Cyril

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.