Vložil lake, 20. Únor 2016 - 14:43

Vítku, blábolíte nesmysly.

  • Napsal jste: „Majitelem auta jsem sám, není v spoluvlastnictví více osob.“

A jakpak to má souviset s tím, že vlastník auta/domu není povinen hradit dluh jiné osoby, která si vzala nějaký úvěr? Je úplně jedno, zda je jediný vlastník, nebo jde o skupinu spoluvlastníků. Vítku, nechte těch nesmyslů. Vždyť ani nevíte co napsat.

  • Napsal jste: „Vedoucí autoservisu nemá s mou osobou nic společného a já samozřejmě nemůžu spolurozhodovat o jeho záležitostech.“

A jakpak to má souviset s tím, že vlastník auta/domu není povinen hradit dluh jiné osoby, která si vzala nějaký úvěr? Vítku, byl jste někdy s autem v servisu? A chtěl po Vás snad vedoucí, abyste za ně platil splátky jejich úvěru? Vzpamatujte se.

  • Napsal jste: „Naopak jsem členem SVJ a podílím se na spolurozhodování na shromáždění vlastníků nejvyšším orgánu SVJ.“

A jakpak to má souviset s tím, že vlastník auta či domu není povinen hradit dluh jiné osoby, která si vzala nějaký úvěr? Vždyť i společnost ČEZ jistě má také nějaký nejvyšší orgán, a jeho členové se podílejí na spolurozhodování; ale samozřejmě nejsou sami povinni hradit bance miliardové dluhy společnosti ČEZ. Rozhodpovat neznamená být dlužníkem, Vy popleto. Vítku, stále blábolíte o ničem.

Pak jste ještě opsal dva odstavce, které s touto diskusí nemají nic společného. Ale počkat – přece jen je tam něco zajímavého: v posledním odstavci píšete

SVJ vystupuje při výkonu a zajišťování správy společných částí domu svým jménem a na vlastní účet.

No vidíte: To je právě ten důvod, proč vlastník auta není povinen hradit žádný dluh za autoservis, a proč vlastníci jednotek nejsou povinni hradit žádný dluh za SVJ. Dlužníkem banky je SVJ-právnická osoba, jednající svým jménem a na vlastní účet. Tak si to po sobě přečtěte, Vítku. Sám jste to napsal.

Ještě kdybyste tomu taky porozuměl, že ano. Ale uznávám – to bych asi chtěl příliš.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.