Vložil Cyril (bez ověření), 14. Únor 2016 - 13:36

Kdo má zájem na úspěšnosti svoláná – způsob najde!

Vývěska velmi sloužila v minulosti, kdy se žilo pomaleji, víc svázaně s jediným bytem-bydlištěm, víc fungovala pospolitost a obyvatelé domu se víc znali, víc komunikovali.

Dnes je jako jediný způsob opravdu málo. – Kdo chce vlastníky na schůzi shromáždění mít – má řadu možností:

– vedle výsvěsky

  • předvídatelnost data konání pravidelných schůzí, jak píše Pavel.<br

/>

  • bydlícím mimo, vhozem do poštovní schránky
  • zasláním mejlu
  • vyvěšením na www
  • zasláním kolektivní sms (dělají dnes běžně radnice)

Kupodivu, v současnosti se raději hledá způsob, jak snížit kvorum pro hlasování, až nakonec pro prohlasování postačuje souhlas pouhých 25,1% ze všech vlastníků (nadpoloviční většina přítomných na shromáždění, které je usnášeníschopné při 50% účasti…).

A to včetně plných mocí. A přece víme, že to chodí tak, že držitelé plných mocí jsou často ti, kdo jsou „jen“ (někdy zaplaťpámbů i za to!) po ruce, kdo má momentálně čas zaskočit na schůzi, aby tam zvednutím ruky za někoho pomohl, aby se stroj-běh SVJ nezasekl…

Zmocnění nemívají právní, ekonomické vzdělání – neupozorňují na nedostatky, úskalí, porušování stanov či zákonů, nevznášejí námitky, nežádají o zaprotokolování, aby se případný špatně nastavený směr mohl korigovat.

Není-li otevřená informovanost o již učiněných i chystaných krocích, pak není zájem na vysoké úrovni kvality hospodaření se společným majetkem ani na dobré úrovni kvality spolužití v domě. Pak neexistuje ani stav „pečování dobrého hostodáře“!

Cyril

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.