Vložil lake, 13. Únor 2016 - 21:36

Radko, blábolíte. Nerozumíte vůbec účetnictví.

Pokud jste účetní jednotkou a na podnikatelský účet obdržíte 10000 Kč, jde nepochybně o příjem účetní jednotky. Nejde o žádné „peníze na cestě“, Vy popleto popletená. Máte za úkol ty peníze pak odeslat jejich konečnému příjemci a v účetnictví budete mít:

příjem +10000 Kč
výdaj –10000 Kč
rozdíl 0.00 Kč
vznik závazku vůči plátci –10000 Kč
zánik závazku uhrazením +10000 Kč
rozdíl 0.00 Kč

Mezitím byste měla – jak je naznačeno – podvojně účtovat o vzniklém a zaniklém závazku účetní jednotky vůči plátci těch peněz. Copak Vám na tom ještě není jasné? Víte něco o účetnictví?

Pokud byste zatajila příjem 10000 Kč a vznik závazku, pak by Vaše účetnictví neposkytovalo věrný a poctivý obraz finanční situace účetní jednotky. Porušila byste tím zákon.

Za druhé: je bezvýznamné kdo je vlastníkem pronajímaných místností či prostor. Nájemné je příjmem pronajímatele. Opakuji to zde pošesté během týdne. Kdo je pronajímatelem plyne z nájemní smlouvy. Citoval jsem to z materiálu Ministerstva financí k DPH, i z judikatury, je to i v zákonu o daních z příjmů, kde se používá konstantně označení „vlastník (pronajímatel)“. Tak si to prosím najděte a nepište protiprávní nesmysly.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.