Vložil lake, 13. Únor 2016 - 20:19

Pane Diskutující, lžete a vymýšlíte si. Neexistuje ani jediný údajný „názor odborné veřejnosti“, na který se odvoláváte. Pokud stále tvrdíte, že existuje, citujte jej tedy i s uvedením zdroje. Pak se Vám ihned omluvím. Podotýkám, že takový názor musí být odborný, tedy právně zdůvodněný.

Pokud jde o judikáty, citujete jakési zjevně vadné rozsudky, ve kterých soud nebyl ani schopen zdůvodnit proč se odchyluje od zákona a proč porušuje konstantní judikaturu Ústavního soudu o nepravé retroaktivitě. Jde tedy o právní plevel nejnižší kategorie.

S vadnými judikáty nelze polemizovat, neboť neobsahují právní argumentaci soudu. Proto jsou vadné nezhojitelným způsobem. Neodvolávejte se na ně v diskusi, jste jen pro smích. Jde-li snad o záležitost, která se dotýká práv žalovaného, může se lehce točit na tom, že jde o libovůli soudu, o porušení práva na spravedlivý proces. Cituji:

„I když právní názory, které Nejvyšší soud zaujal v jiných právních věcech, nejsou ex lege závazné pro řešení případů obdobného druhu, nelze ztrácet ze zřetele, že došlo-li v soudní rozhodovací praxi při řešení určité materie k judikatornímu ustálení právního názoru, je z povahy věci nezbytné, aby soudy nižších stupňů tento judikatorní posun ve své rozhodovací praxi reflektovaly a v případě, že takový právní názor nesdílejí, jej ve světle jimi pečlivě vyložené argumentace (kriticky) konfrontovaly a seznatelným způsobem (v odůvodnění písemného vyhotovení svého rozhodnutí) vyložily, proč, resp. z jakého (jakých) nosného (nosných) důvodu (důvodů) nebylo lze se ve věci s obdobným skutkovým či právním základem s předmětným judikátem ztotožnit.“

Rozsudek Nejvyššího soudu ze dne 3. 12. 2009, sp. zn. 30 Cdo 2811/2007

Čtěte co bylo napsáno, viz http://www.portalsvj.cz/…n%C3%BDch%29.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.