Vložil lake, 24. Leden 2016 - 19:42

Kubíku, nekecejte. A když už kecáte, tak nepřekrucujte judikáty.

V judikátu 35 C 214/2015–84 vůbec nešlo o označení „fond oprav“. V rozsudku hned ve třetím odstavci odůvodnění je uvedeno, že žalovaný také použil označení „fond oprav“. Judikát je o něčem jiném: bylo prokázáno, že žalovaný obdržel evidenční listy záloh platné od 1.12.2015, od 1.1.2015, do 31.7.2015 a od 1.8.2015. Ve všech byly částky označeny jako „dlouhodobé zálohy na opravy“!!!

Byl odsouzen proto, že nehradil zálohy podle těchto evidenčních listů.

Navíc ten popleta žalovaný zmeškal lhůtu k napadení usnesení shromáždění, které o „fondu oprav“ rozhodlo už v roce 2009 a 2010. Žalovaný začal platit, nerozporoval toto nesprávné označení, a přestal platit teprve po pěti letech – v roce 2015, a to ze zcela jiného důvodu.

Před tímto postupem zde opakovaně a dlouhodobě varuji: jestliže již začal platit na neznámý a neurčitý účel, nemůže jednostranně své platby ukončit.
-------------------------------------------------------------------

A dovolávat se judikátu II.ÚS 2973/09 – to snad nemyslíte vážně. To byl jeden z nejkřiklavějších případů denegatio iustitiae (odepření spravedlnosti) v posledních dvaceti letech. Přečtěte si o té právní žumpě něco: http://www.portalsvj.cz/…avniho-soudu.

Ostatně celý ten případ se nezabýval označením „fond oprav“, ale šlo o úplně jiné, mnohem závažnější věci vlastnické. Šlo o to, že shromáždění vlastníků vyvlastnilo jednomu z nich jeho majetek bez jeho souhlasu, pouhým většinovým hlasováním. Bylo to tak absurdní a na první pohled neplatné usnesení, že se zprvu ani nebránil soudně, dokonce nereagoval ani když nové prohlášení bylo založeno do katastru. Vyvlastnění bylo ovšemže v rozporu s Listinou základních práv a svobod, protiústavní, a tedy nulitní (neplatné od počátku). Ovšem soudy to nebyly schopny rozpoznat, přestože žalovaný argumentoval celkem obstojně. Právní hnus, který už nechci ani citovat, neb se mi z toho dělá nevolno.
-------------------------------------------------------------------

Vy jste z těch judikátů nečetl ani jediný, viďte.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.