Vložil lake, 15. Leden 2016 - 9:30

Zbynjo, pár poznámek:

  1. Píšete o platnosti volby. Umožňují vaše stanovy odvolání členů výboru v průběhu funkčního období? Pokud ne, odvolání bylo neplatné. Volba nových členů výboru byla platná, ovšem nabude účinnosti teprve skončením funkčního období dosavadního výboru.
  2. Pokud odvolání bylo v souladu se stanovami, pak platnost volby nových členů výboru nastala okamžikem vyhlášení výsledku voleb. Je otázkou od kdy je volba účinná. To jste si měli stanovit předem. Pokud nebylo stanoveno nic a starý výbor byl platně odvolán, pak nový výbor se ujímá funkce teprve volbou svého předsedy.

Od toho okamžiku jednají noví členové výboru za právnickou osobu způsobem, který je uveden v rejstříku. Tomu se musí podřídit všichni, kterým je známo skutečné složení nového výboru, bez ohledu na to, co je o výboru uvedeno v rejstříku. Viz zákon o veřejných rejstřících.

Vy bohužel neznáte právní úpravu a netušíte ani jak máte po proběhlé volbě jednat. Ponecháváte iniciativu na (odvolaném) bývalém předsedovi. Jste nečinní, i když bylo od počátku vaší povinností jednat za SVJ a podat rejstříkovému soudu žádost o změnu, a to bez zbytečného odkladu. Otázkou je zda jste schopni vykonávat funkce, do kterých jste byli zvoleni.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.