Vložil páčko (bez ověření), 16. Leden 2016 - 17:44

Hele Pube když už mě tak hezky cituješ tak mi to nedá a zareaguju eště na tohle:

U nás po městě jezdí MHD za 13 Kč za dvacet minut teda 0,65 Kč za minutu. V jednadvacátý minutě už je člověk s cvaknutou třináctikorunovkou cestujícím bez platný jízdenky neboli černým pasažérem a revizor mu napaří pokutu 1000 kaček. Takže ta minuta přijde na litr což je 1538 krát víc. Jestli dobře chápu tvojí logiku tak je to brutální pěsťovka a razantní přivýdělek aby bylo na nový autobusy.

Podle mojí logiky to je ale jedinej způsob jak zajistit aby bylo na provoz, protože kdyby přestali chodit revizoři a dodržování přepravních podmínek hlídat tak by jezdila celá populace na černo a nebylo by ani na naftu pro stávající autobusy. Stejně tak v tvym akváči by nebylo k hnutí protože by tam za tu pajcku každej trávil celej den.

Pro mě je rozhodující to že jak v akváči tak v městský dopravě každej svým vstupem potvrzuje že zná pravidla a je si vědomej co se stane když je poruší, čili že každej se může svobodně rozhodnout jestli pravidla dodrží a za svý prachy dostane přesně to co si zaplatil nebo nedodrží a bude ho to stát něco navíc. Stejně tak by to mělo dle mýho fungovat v SVJ.

Jinde v tomhle tématu jsem ti poctivě odpověděl na tvojí otázku a teď tě prosim o to samý, teda abys mi řekl která varianta je podle tebe správně v příkladu co jsi tak hezky citoval, čili jak má předseda reagovat když neni v červnu na faktury kvůli nenahlášenejm osobám, klidně můžeš přidat i variantu tři:

1/“Ale kámo to je úplně v pořádku že tu bydlíte ve čtyřech a máte zálohy na jednu osobu, omlouvám se že jsem ti lezl do soukromí, já ty faktury za druhý pololetí zaplatim ze svýho, co na tom že budeme s manželkou a dětma o chlebu a vodě, vždyť se rozšoupneme až to za rok zaplatíš v nedoplatku, a neboj, žádný nepříjemnosti navíc, ty pokuty jsou v zákoně pro úplně jiný případy.“

2/“Hele kámo, kvůli tvýmu porušování stanov a zákona tady neni na faktury, tohle neni holubník a tak ti od příštího měsíce zvyšuju zálohy a k tomu ti tam pálím několikatisícovou pokutičku, ze který sice budu mít vosobně houbelec ale je třeba aby sis to propříště pamatoval a nahlásil to včas a já nemusel jak debil lítat po baráku a bejt u dodavatelů za neplatiče“

Podle mě dokud budeme považovat za chudáky ty kdo porušujou pravidla a slíznou za to pokutu, a za padouchy ty co ty pokuty udělujou a přitom musí řešit následky, tak se v týhle diskuzi nikam nepohneme. Nadávat na svině statutáry je tady v módě ale jak se něco vytkne vlastníkům tak je voheň na střeše i když je to přímý porušování zákona. Je to normální?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.