Vložil páčko (bez ověření), 16. Leden 2016 - 12:26

Pube, vážně jsem se tě nechtěl dotknout a jsem smutnej že tě muj styl irituje, jenom mi z tvýho textu nějak vyplynulo že se ti povinnost hlášení změn nebo pokuty nelíběj. Tak jsem chtěl jemně naznačit proč je důležitý ty změny hlásit a znal jsem případ kdy to bylo fakt vo držku.

Trvam si ale na tom že se to takhle promítá do cashflow každýho baráku akorát u větších se třeba změny plus mínus vyrovnaj. Ale třeba taky ne. Tak jsem prostě chtěl aby to laskaví čtenáři vlastníci měli možnost vidět z jinýho pohledu než je nesmyslná buzerace a zásahy do soukromí.

Že po pohledu třeba na dvojnásobnou fakturu za vodu stráví předseda několik hodin nebo desítek hodin svýho volnýho času pobíháním po baráku a hledáním úniku vody nebo nějakýho aspoň trochu logickýho vysvětlení to asi taky nikdo nevidí. To taky nasere, hlavně když to předseda dělá zadáčo.

Když na účtě v prosinci nejsou prachy na havarijní opravu střechy i když účetní stav záloh říká že jo, to taky musí řešit předseda a ostatnim je to u prdele. V lepšim případě dostane držkovou, v horšim ho někdo práskne že neni dobrej hospodář nebo že defrauduje a eště ho popotahujou policajti.

U dalšího konkrétního případu kdy si jeden exot přistěhoval bez nahlášení na jaře rodinu ze Slovenska a pak se z něj musel soudně lámat nedoplatek přes dvacet tisíc taky nebyl předseda nadšenej povinným pobíháním po soudech, zas ve volnym čase a zadáčo. Von tyhle věci málokdo z vlastníků vidí.

Takže já vosobně souhlasim a dokonce strašně vítam že zákonodárce už aspoň někde poznal že když řekne Á teda že vlastník něco musí tak musí taky říct Bé co se stane když to vlastník nesplní a toho vlastníka to prostě musí bolet aby ho to donutilo zvednout prdel a udělat to.

Čili když vyjdu ze vzorovejch stanov co je velká část SVJ opsala kde je na tohle 30 dnů tak bych se klonil k modifikovaný variantě 2 s odečtem těch 30 dnů u každý položky a excel mi vyplivnul částku pokuty 118.600 Kč. Jako jo, je to darda, ale když to bude pár korun tak mizí ta motivační složka.

Už si aspoň trochu rozumíme?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.