Vložil páčko (bez ověření), 15. Leden 2016 - 10:28

Hele já chápu, že se to někomu zdá buzerační, ale většinou bejvá ve stanovách že se změny hlásí do 30 dnů. Vosobně moc dobře vim, co se stane když se na to lidi vykašlou, a tady to jasně vysvětlim na konkrétním příkladu (fakt se podobně stalo):

Dva roky starej barák, 5 bytů, pět lidí, zálohy na opravy malý (1500 Kč měsíčně za celej dům), měsíční zálohy na služby podle spotřeby předchozích let 1200 Kč na osobu teda 6000 Kč za dům. Všecko klapalo, vyúčtování plus minus nula. Pak se ale během prvních měsíců jednoho roku do domu přistěhovalo osum lidí, co by to někdo bez zbytečnýho odkladu hlásil že jo, a začlo to.

Faktury vod dodavatelů služeb do tý doby v klidu pokrytý těma 6000 Kč narostly na víc jak dvojnásobek, v dubnu se to eště zvládlo, v květnu se použily prachy co byly na účtě na zálohách na opravy, v červnu na půlku faktur nebylo a v červenci začly chodit výhrůžky vodstřižením. Začal teda milej předseda obíhat barák cože se teda děje.

Vodpovědi byly ve stylu „ježiš dyk já bych ty čtyry osoby v prosinci poctivě nahlásil předsedo, i nedoplatek samozřejmě zaplatim, se zas tak moc neděje ne?“ Na votázku co budou platný uhrazený nedoplatky v srpnu 2016 když neni na faktury v červnu 2015 a kde vycucat chybějících 50 litrů na druhý pololetí čuměli jak tele na nový vrata.

Brečet tady nad pokutama mi teda přijde dost mimo mísu, vono to chce použít selskej rozum a hned by bylo jasný, že tady nejde vo nějaký zatěžování chudáků vlastníků zbytečnejma povinnostma, ale vo to že SVJ rezervy na hrazení služeb za nenahlášený vosoby prostě nemá a českýho člověka dokopat k plnění ani rozumnejch povinností jinak než sankcema nejde.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.