Vložil lake, 17. Leden 2016 - 9:12

Pane Jipa, jen blb opakuje stejnou chybu podruhé, i když na to byl upozorněn. Vy opakujete dokonce čtyři chyby.

Vaše chyba č. 1: I když pro dotaz tazatele je to bezvýznamné, moderní termostatické ventily mají uzavírací funkci. Prokázal jsem to namátkou na katalogovém listu Heimeier, tam je uzavírací funkce ventilu výslovně uvedena. V katalogových listech Giacomini je napsáno, že ventil s plně zašroubovaným plastickým víčkem udrží statický tlak 10 bar – to je 100 metrů vodního sloupce (http://www.giacomini.cz/…cni-sroubeni). Že Vy tomu nerozumíte je Váš problém.

Vaše chyba č. 2: I když pro dotaz tazatele je to bezvýznamné, pletete si termostatický ventil (neboli tělo ventilu) s hlavicí ventilu. To jsou dvě samostatné věci.

Vaše chyba č. 3: I když je to pro dotaz tazatele naprosto bezvýznamné, zjevně nevíte, že žádný termostatický ventil na trhu nemá „protinámrazovou“ pojistku. To může být jedině funkce termostatické hlavice, nikoliv funkce samotného ventilu. Do ventilu taková funkce ani zabudována být nemůže. To je pořád ta stejná Vaše chyba: neumíte rozeznat ventil od hlavice, viz č. 2. Už jsem Vás na to přece upozornil.

Vaše chyba č. 4: Tvrdíte: „Pokud ma tedy vlastnik bytove jednotky z uvodniho dotazu takovyto ventil u radiatoru, je dle prohlaseni zcela jednoznacne v jeho vlastnictvi.“ Píšete nepravdu. Nečtete ani to, co napsal tazatel, nebo tu informaci neudržíte v mozku dostatečně dlouho. Tazatel citoval prohlášení vlastníka a z toho textu plyne, že vlastnictví ventilů (ostatně ani vlastnictví termostatických hlavic) není v prohlášení stanoveno jednoznačně a určitě. Prohlášení je tedy vadné a z toho je třeba vyjít. **Pokud se vlastníci jednotek neshodnou na doplnění prohlášení, uplatní se nařízení vlády č. 366/2013 Sb.: Ventily na společných rozvodech se považují za společné.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.