Vložil lake, 11. Leden 2016 - 13:26

Pane ivanq a Petře, píšete o věcech, o kterých nic nevíte. Co jsou závady jsem už popsal dříve. Závadou na věci je faktický nebo právní stav, který omezuje vlastníka věci v užívání věci.
http://www.portalsvj.cz/…2-podle-ep-2#…
http://www.portalsvj.cz/…2-podle-ep-2#…

Dluh pana A vůči panu B není závadou na věci! To je obyčejná obligace (závazek), na základě závazkového vztahu mezi dvěma osobami. Probuďte se prosím. Jestliže převodce jednotky má snad nějaký osobní dluh vůči SVJ, neomezuje to nijak nabyvatele jednotky v nakládání s jeho věcí.

  • Pan Petr k tomu napsal: „Co jsou vlastně ty „jiné závady přejímá, měl-li a mohl-li je z okolností zjistit nebo bylo-li to ujednáno, anebo stanoví-li tak zákon“? Mohly by být těmito závazky jedině zapsané ve veřejném seznamu tj. zapsané zástavní právo, zajišťující takové dluhy, jak tvrdí lake?“

To je nepravda. Nikdy jsem nic takového netvrdil ani nenapsal. Závady samozřejmě mohou ale nemusí být zapsány ve veřejném seznamu. Viz platná nájemní smlouva, zakládající práva nájemce, či existující věcná břemena vlastníka a provozovatele elektrického, plynového, telekomunikačního, teplárnského, vodovodního vedení nad pozemkem, na pozemku či pod povrchem, viz věcná břemena plynoucí z toho, že pozemek je veřejným prostranstvím. A tak dále.

Nejen že diskutujete o věcech, kterým zjevně nerozumíte, ale ještě se zde překrucuje co bylo napsáno.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.