Vložil Věruška (bez ověření), 10. Leden 2016 - 13:26

Pane lake, tak jak je situace kolem prodeje bytu manželů, roč. narození 1936, jak níže upřesňují, popsaná, nenabízí možnost říct, co má ve slušné společnostu platit – při prodeji se nemá zatajovat důležitá skutečnost.

1/ Manželé mik-ros napsali, že úvěr SVJ splácí z „fondu oprav“ (správněji „zálohy na budoucí opravy a údržbu domu“, a kdo ví, ve skutečnosti jde třeba prostě jeń o platby vybírané od členů, se kterými se pak platí, co je třeba a se zbytkem se dělá, co výbor uzná za vhodné – tak proč nezateplovat, když to teď frčí…, lidem se nakuká, jak je to výhodné, a že vlastně o nic nejde, protože peníze na to jsou a jsou tady přece ty dotace! – Zápis určitě neobsahuje nic, co by vyplašilo řadového člena.

Myslím, že mik-ros ani netušili, že jim vzniká závazek, o kterém by měli říkat tu čistou pravdu.

Pídí se dnes po takové informaci realitky, co se živí koupí/prodejem, aby za svoje služby ochránily zákazníka, ať kupuje, nebo prodává?

To, že zde kupující kupuje už šestý nebo sedmý byt ve stejném městě,jak říká mik-ros, znamená, že ví, jak se věci mají. A možná nastražil starším manželům past.

Kdyby ale kupujícím byli právě ti starší manželé a prodávajícím někdo, kdo to dělá ve velkém, bylo by to obráceně.

Tak třeba tady děláme užitečnou osvětu – a jen tak mimochodem, jaká zkratka nebo jaké označení by mělo správně být místo: byt v OV (=v osobním vlastnictví)?

A prodávající: v případě úvěru Vašeho SVJ, informujte se, jak postupovat a nezatajujte! Kupujícímu předejte zápisy ze shromáždění, vyúčtování a další (pro jistotu si ale schovejte kopie).

A kupující: ptejte se výslovně na úvěr, hledejte informace i jinde – dejte přednost SVJ, která transparentně informuje, třeba na www! Požadujte zápisy až do pátého kolena!

Děkuji. Věruška

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.